VDS Neden gereklidir? Options

Sanal Sunucu Türleri İster şirket içinde ister bulut ortamında olsun, sanal sunucular işletmelerin donanım kaynaklarını daha verimli kullanmasına olanak tanıdığından “Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Digital Personal Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “committed” advertisementı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Web-site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Kurumsal ya da kişisel kullanım farketmeden kiralamış olduğunuz sanal sunucu içerisinde dilediğiniz işlemleri yapabilme avantajı sanal sunucuların sunduğu avantajlardan en önemlisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuyu takiben;

Yine en önemli konulardan bir diğeri ise, hizmet aldığınız sağlayıcının sanal sunucunuza sağladığı bant genişliğidir.

Bu web barındırma hizmetinin olumsuz tarafı ise donanımı paylaşan diğer Website sitelerinin World-wide-web sitenizin performansını etkileyebilecek olmasıdır.

Her kullanıcı, kendi sanal sunucusuna ait kaynaklara erişebilir ve bunları istediği gibi yapılandırabilir. VDS Sunucu fiziksel sunuculara göre daha esnek ve kolay yönetilebilir olması nedeniyle çoğu işletme tarafından sıklıkla tercih edilir.

Sanal sunucular, fiziksel bir sunucunun bilişim kaynaklarını bölerek birden fazla bağımsız sunucu gibi çalışmasını sağlayan, sanallaştırma teknolojileri kullanılarak oluşturulan sistemlerdir.

Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.

Bu sanal makinalar, kendi işletim sistemlerine, uygulamalarına ve yapılandırmalarına sahip olabilirler ve sanki bağımsız birer donanım imiş gibi davranabilirler.

Sanal sunucuların başlıca özellikleri arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.

VDS sunucu kullanımında, hızlı iş akışı olan firmalara kaynak artırımı sağlanır ve kendini yenileyebilen, dinamik bir yapı oluşturması sağlanır.

Belli başlı işletim sistemlerinden bahsederek genel bir fikir olması açısında sunucuya kurulabilecek read more işletim sistemlerini liste olarak sizlerle paylaşalım.

Bunun nedeni, diğer tüm bileşenlerin taşınması ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra verileri başka bir disk alanına yedeklemeniz gerekecek olmasıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *